Διατροφική Δήλωση
|
Ανά 100g |
Ενέργεια |
1447kJ/341kcal |
Λιπαρά |
0,5g |
εκ των οποίων κορεσμένα |
0,5g |
Υδατάνθρακες |
73,0g |
εκ των οποίων σάκχαρα |
0,2g |
Πρωτεΐνες |
11,0g |
Αλάτι* |
1,44g |
* Η παρουσία σε αλάτι οφείλεται σε φυσικώς ενεχόμενο Νάτριο. |
Συστατικά
Αλεύρι ΣΙΤΟΥ, Άμυλο αραβοσίτου, διωγκωτικά: δισόξινο πυροφωσφορικό νάτριο, όξινο ανθρακικό νάτριο.
Τα αλλεργιογόνα συστατικά και τα ίχνη αλλεργιογόνων επισημαίνονται με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ χαρακτήρες.
Συνθήκες Διατήρησης
Το προϊόν διατηρείται σε μέρος ξηρό και δροσερό.
Οδηγίες Χρήσης
Για ένα παραδοσιακό κέικ:
1 σακούλα Φαρίνα Γιώτης - 1 ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο (250 γραμ.) ή μαργαρίνη - 2 ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη (440 γραμ.) - 4-5 αυγά - 1 ¼ φλιτζ. τσαγιού γάλα (260 ml) - βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάτε το βούτυρο, ρίχνετε τμηματικά τη ζάχαρη και ένα-ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 3’. Προσθέτετε διαδοχικά τη Φαρίνα με το γάλα και το άρωμα ανακατεύοντας ελαφρά. Βάζετε το μίγμα του κέικ σε 2 φόρμες 23x13 εκ. ή σε 2 στρογγυλές Νο 22 βουτυρωμένες και αλευρωμένες.
Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Αφήνετε τα κέικ να κρυώσουν στις φόρμες για 10’. Ύστερα τα βάζετε σε πιατέλα και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Στοιχεία Προμηθευτή
ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., Λ. Κηφισού 130, 121 31 Αθήνα - Τηλ.: 210 57 04 400 Fax: 210 5769101, Εmail: jotis@jotis.gr