• Η Εταιρεία 

      Η ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε. είναι μία αμιγώς ελληνική Επιχείρηση στον χώρο της λιανικής πώλησης τροφίμων, ειδών ευρείας κατανάλωσης και διαρκών αγαθών.

      Διαθέτει 454 Καταστήματα, 4 Κέντρα Διανομής Παραγγελιών eMarket και 7 Κέντρα Διανομής στην Ελλάδα, εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 620.000 Πελάτες καθημερινά, απασχολεί περισσότερους από 32.030 Εργαζομένους και συνεργάζεται με περισσότερους από 3.000 Προμηθευτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

      Η ιστορία της ξεκινάει το 1954 από τα Πετράλωνα, όταν τα αδέλφια Σπύρος και Γιάννης Σκλαβενίτης και ο φίλος τους Μιλτιάδης Παπαδόπουλος ιδρύουν μία εταιρεία, η οποία έχει ως δραστηριότητα τη χονδρική πώληση τροφίμων σε παντοπωλεία, τη συσκευασία και τη διάθεση μπαχαρικών σε καρτέλες.  

      Το 1967, βασιζόμενοι σε ένα νέο μέσο επικοινωνίας για την εποχή, το τηλέφωνο, δημιούργησαν την ΤΗΛΕΞΥΠ, την πρώτη εταιρεία τηλεφωνικών παραγγελιών στην Ελλάδα και το 1971 ίδρυσαν το 1ο Supermarket της Επιχείρησης, στη Λεωφόρο Κηφισού 80 στο Περιστέρι.

      Τα χρόνια που ακολούθησαν, η Επιχείρηση αναπτύχθηκε με σταθερά βήματα, παραμένοντας πιστή στις Αρχές και τις Αξίες που θεμελίωσαν οι Ιδρυτές της, επιδιώκοντας πάντα να διαθέτει προϊόντα άριστης ποιότητας σε τιμές "τόσο φθηνά όσο πουθενά", να προσφέρει ευγενική και γρήγορη εξυπηρέτηση και να συμβάλλει στην πρόοδο της κοινωνίας μας.     • O Όμιλος


   • Ο Όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ δημιουργήθηκε το 2015 και περιλαμβάνει τις εταιρείες:
    ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Α.Ε.Ε.
    ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ
    ΜΑΡΤ ΚΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΥ Α.Ε.Ε.
    ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε.

    Διαθέτει συνολικά 525 Καταστήματααπασχολεί 36.950 Εργαζομένους και εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 663.000 Πελάτες την ημέρα. Το 2022, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα 4,47 δισ. ευρώ.