Χόρτα Σταμναγκάθια Κρήτης

Για να προσθέσετε το προϊόν στα Αγαπημένα σας πρέπει να συνδεθείτε.

4,35 €/κιλό
2,18 €/0,5 κιλό

Χόρτα Σταμναγκάθια Κρήτης

Κωδικός: 1247211
ΦΠΑ 13%
Το σταμναγκάθι, το πιο γνωστό από τα Κρητικά χόρτα, έχει πολλά να μας διδάξει για τις σύγχρονες γεύσεις τη Κρητικής κουζίνας.
Το σταμναγκάθι είναι μια ποικιλία άγριου ραδικιού, και θεωρείται το πιο εκλεκτό άγριο χόρτο της Κρήτης. Πρόκειται για ένα πολύ ξεχωριστό στη γέυση χόρτο, το οποίο τρώγεται παντού στην Κρήτη, τόσο ωμό, όσο και μαγειρεμένο με κρέας. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι που σερβίρεται και καταναλώνεται είναι οι ακόλουθοι: Ωμό σταμναγκάθι, μόνο του ή στη σαλάτα: Το ωμό σταμναγκάθι με λίγο ελαιόλαδο και λεμόνι ή ξύδι, αποτελεί μια πρώτης τάξης λιχουδιά. Mπορεί άνετα να προστεθεί και σε μια σαλάτα δίνοντας έναν πολύ ιδιαίτερο τόνο γεύσης, που πρέπει να την δοκιμάσετε. Βραστό σταμναγκάθι: Tο βραστό σταμναγκάθι είναι μια πραγματική λιχουδιά όσων προτιμούν τα βραστά χόρτα. Με λάδι, λεμόνι και λίγο αλάτι γίνεται μια εξαιρετική γευστική πρόταση. Σταμναγκάθι με αρνί ή χοιρινό: Μπορούμε κάλλιστα να χρησιμοποιήσουμε το σταμναγκάθι όπως το σέλινο ή το σπανάκι, για να κάνουμε το κρέας μοναδικό. Στην Κρητική κουζίνα το σταμναγκάθι χρησιμοποιείται κύρια με το αρνί, αλλά κάποιες φορές και με το χοιρινό κρέας. Το σταμναγγάθι ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.
Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και ω-3 λιπαρά οξέα. Επίσης περιέχει βιταμίνες C και Ε, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Έχει μεγάλες αντισηπτικές και αντιρρευματικές ιδιότητες. Επίσης χρησιμοποιείται και ως χωνευτικό και για τη βελτίωση της υγείας του δέρματος.
Κέντρο Εξυπηρέτησης eMarket:
800 800 7777 (μόνο από σταθερό, χωρίς χρέωση), 210 540 2200 (αστική χρέωση), emarket@sklavenitis.gr