Διατροφική Δήλωση
|
Per 100g |
Ανά 250g |
Π.Π.Α.* ανά 250g |
Ενέργεια |
389kJ/92kcal |
973kJ/230kcal |
12% |
Λιπαρά |
0,7g |
1,8g |
3% |
εκ των οποίων κορεσμένα |
0,2g |
0,6g |
3% |
Υδατάνθρακες |
16g |
40g |
15% |
εκ των οποίων σάκχαρα |
0,7g |
1,8g |
2% |
Εδώδιμες ίνες |
2,7g |
6,8g |
|
Πρωτεΐνες |
4,1g |
10g |
21% |
Αλάτι |
0,14g |
0,35g |
6% |
* Π.Π.Α.: Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400kJ/2000kcal). |
1 μερίδα: 250g. Η συσκευασία περιέχει 4 μερίδες. |
Συστατικά
Σπανάκι 73%, ρύζι 15%, κρεμμύδι 10%, άνηθος 2%.
Ενδέχεται να περιέχει ίχνη από δημητριακά που περιέχουν ΓΛΟΥΤΕΝΗ, ΣΕΛΙΝΟ και ΠΡΟΪΟΝΤΑ αυτών.
Τα αλλεργιογόνα συστατικά και τα ίχνη αλλεργιογόνων επισημαίνονται με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ χαρακτήρες.
Συνθήκες Διατήρησης
Στο ψυγείο για 24 ώρες.
Στην κατάψυξη στους:
-6°C για 1 εβδομάδα,
-12°C για 1 μήνα,
-18°C έως την ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας.
Οδηγίες Χρήσης
Το προϊόν καταναλώνεται μαγειρεμένο. Μαγειρεύουμε χωρίς να το ξεπαγώσουμε.
Υλικά για 4 άτομα:
1 συσκευασία Σπανακόρυζο Μαράτα,
2/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
1 1/2 φλιτζάνι νερό,
αλάτι και πιπέρι.
Προαιρετικά προσθέτουμε τον χυμό ενός λεμονιού.
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το περιεχόμενο της συσκευασίας για περίπου 5 λεπτά. Δυναμώνουμε την ένταση της εστίας, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμ.
Αφού πάρουν βράση, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και σιγοβράζουμε ακόμη για 5 λεπτά.
Οδηγίες Προφύλαξης
Εφόσον αποψυχθεί δεν επανακαταψύχεται.
Στοιχεία Προμηθευτή
Παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα για τον Όμιλο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Λεωφ. Κηφισού 136, 121 31 Περιστέρι, Αθήνα - Τηλ. Κέντρο: 214 100 9999, Email: info@sklavenitis.gr