Διατροφική Δήλωση
|
Ανά 100g |
Ανά μερίδα 45g |
%Π.Π.Α.* Ανά μερίδα |
Ενέργεια |
1627kJ/386kcal |
552kJ/131kcal |
7% |
Λιπαρά |
9,7g |
3,5g |
5% |
εκ των οποίων κορεσμένα |
6,1g |
2,1g |
11% |
Υδατάνθρακες |
64g |
21g |
8% |
εκ των οποίων σάκχαρα |
20g |
6,6g |
7% |
Πρωτεΐνες |
10g |
3,7g |
7% |
Αλάτι |
2,4g |
0,8g |
13% |
% Π.Π.Α.: Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400kJ/2000kcal). |
**Οι πληροφορίες βασίζονται σε προϊόν που παρασκευάστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκευής. |
***9 μερίδες pancakes ανά συσκευασία. 8 μερίδες βάφλες ανά συσκευασία. |
Συστατικά
Αλεύρι ΣΙΤΟΥ, Ορός ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΑΥΓΟ πλήρες σε σκόνη, Ζάχαρη, Έλαιο καρύδας κοκό, ΓΑΛΑ πλήρες σε σκόνη, Μαλτοδεξτρίνη, Άμυλο αραβοσίτου, Διογκωτικά αρτοποιίας: δισόξινο πυροφωσφορικό νάτριο, όξινο ανθρακικό νάτριο, Αλάτι, Αρωματικές ύλες.
Πιθανόν να περιέχει ίχνη από ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΑΡΑΧΙΔΕΣ, ΣΟΓΙΑ και τα προϊόντα τους.
Τα αλλεργιογόνα συστατικά και τα ίχνη αλλεργιογόνων επισημαίνονται με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ χαρακτήρες.
Συνθήκες Διατήρησης
Να διατηρείται σε μέρος ξηρό και δροσερό χωρίς μυρωδιές και έντομα.
Οδηγίες Χρήσης
PANCAKES (9 τεμάχια)
Εσείς προσθέτετε: 290ml (1½ φλιτζ. τσαγιού), Νερό.
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ προσθέτετε το μίγμα και το νερό και τα ανακατεύετε καλά, με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
2. Προθερμαίνετε το τηγάνι καλά αφού το έχετε ελαφρώς βουτυρώσει.
3. Γεμίζετε ένα φλιτζανάκι του καφέ (σαν μεζούρα) και το αδειάζετε στο κέντρο του τηγανιού.
4. Αφήνετε να ψηθεί από τη μία πλευρά.
5. Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, με σπάτουλα αναποδογυρίζετε το pancake να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
Για να γίνουν φουσκωτά τα pancakes, μην τα γυρίσετε πάνω από
μια φορά.
ΒΑΦΛΕΣ (8 τεμάχια)
Εσείς προσθέτετε: 250ml (1 1/4 φλιτζ. τσαγιού) Νερό, 1 Αυγό
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε τη βαφλιέρα μέχρι να κάψουν καλά οι πλάκες.
2. Σε ένα μπολ προσθέτετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε, με ένα αυγοδάρτη, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
3. Αφού βουτυρώσετε ελαφρώς τις πλάκες, γεμίζετε τη βαφλιέρα μέχρι επάνω και κλείνετε χωρίς να την
κουμπώσετε ώστε να φεύγει η υγρασία.
4. Ψήνετε για 11-15 λεπτά (ανάλογα τη βαφλιέρα σας) ή μέχρι να γίνει χρυσαφένιο το χρώμα της.
5. Αφαιρείτε προσεκτικά τις βάφλες, από τη βαφλιέρα.
Στοιχεία Προμηθευτή
Παρασκευάζεται από τη ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. Κηφισού 130, 121 31 Αθήνα - Τηλ : 210 57 04 400 Fax : 210 57 69 101 e-mail : jotis@jotis.gr