Διατροφική Δήλωση
|
Ανά 100g |
Ενέργεια |
413kJ/ 97kcal |
Λιπαρά |
<0,6g |
εκ των οποίων κορεσμένα |
0g |
Υδατάνθρακες |
24,0g |
εκ των οποίων σάκχαρα |
22,0g |
Πρωτεΐνες |
<0,6g |
Αλάτι |
2,7g |
Συστατικά
Αλεύρι ΣΙΤΟΥ, Άμυλο αραβοσίτου, Διογκωτικά αρτοποιίας: δισόξινο πυροφωσφορικό νάτριο, όξινο ανθρακικό νάτριο, Ζάχαρη, Αλάτι, Γαλακτωματοποιητές: εστέρες του τρυγικού οξέος με μόνο και γλυκερίδια των λιπαρών οξέων, Αρωματική ύλη: βανιλίνη.
Οδηγίες Χρήσης
PANCAKES (10τεμάχια)
Εσείς προσθέτετε: 2 Αυγά,400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) Γάλα,75 γραμ. (1/3 φλιτζ. τσαγιού) λιωμένη Μαργαρίνη.
Εκτέλεση
• Σε ένα μπολ προσθέτετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε καλά, με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.• Προθερμαίνετε τo τηγάνι καλά αφού το έχετε ελαφρώς βουτυρώσει.• Γεμίζετε ένα φλιτζανάκι του καφέ (σαν μεζούρα) και το αδειάζετε το στο κέντρο του τηγανιού.
• Αφήνετε να ψηθεί από τη μία πλευρά.
• Μόλις εμφανιστούν φουσκάλες στην επιφάνεια, με σπάτουλα αναποδογυρίζετε το pancake να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
ΒΑΦΛΕΣ (9τεμάχια)
Εσείς προσθέτετε:
2 Αυγά,360ml (1 3/4 φλιτζ. τσαγιού) Γάλα, 50 γραμ. (1/4 φλιτζ. τσαγιού) λιωμένη Μαργαρίνη.
Εκτέλεση
• Προθερμαίνετε τη βαφλιέρα μέχρι να κάψουν καλά οι πλάκες.
• Σε ένα μπολ προσθέτετε όλα τα υλικά και τα ανακατεύετε, με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
• Αφού βουτυρώσετε ελαφρώς τις πλάκες, γεμίζετε τη βαφλιέρα μέχρι επάνω και κλείνετε χωρίς να την κουμπώσετε ώστε να φεύγει η υγρασία.
• Ψήνετε για 12-18 λεπτά (ανάλογα τη βαφλιέρα σας) ή μέχρι να γίνει χρυσαφένιο το χρώμα της. Αφαιρείτε προσεκτικά τις βάφλες, από τη βαφλιέρα.
Στοιχεία Προμηθευτή
ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. Λ. Κηφισού 130 Τ.Κ. 121 31 Αθήνα Τηλ.: 210 57 04 400 Fax: 210 57 69 101 e-mail: jotis@jotis.gr