Διατροφική Δήλωση
|
Ανά 100g |
Aνά μερίδα 55g (περίπου 7 τεμάχια) |
%Π.Π.Α. ανά μερίδα |
Ενέργεια |
1433kJ/338kcal |
965kJ/232kcal |
12% |
Λιπαρά |
1,2g |
18g |
26% |
εκ των οποίων κορεσμένα |
0g |
2,1g |
11% |
Υδατάνθρακες |
69,0g |
16g |
6% |
εκ των οποίων σάκχαρα |
3,3g |
0,7g |
1% |
Πρωτεΐνες |
11,0g |
2,5g |
5% |
Αλάτι |
1,9g |
0,43g |
7% |
Συστατικά
Αλεύρι ΣΙΤΟΥ, ζαχαρη, μαγιά, αλάτι, γαλακτωματοποιητής: μονοστεατική σορβιτάνη 1% επί της μαγιάς, μαγιά 2,2%.
Μπορεί να περιέχεί ίχνη από ΓΑΛΑ, ΣΟΓΙΑ, ΑΥΓΑ και τα ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥΣ.
Τα αλλεργιογόνα συστατικά και τα ίχνη αλλεργιογόνων επισημαίνονται με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ χαρακτήρες.
Συνθήκες Διατήρησης
Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Οδηγίες Χρήσης
- Aνακατεύετε σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη το μίγμα για λουκουμάδες με τη μαγιά που υπάρχει στο κουτί. Προσθέτετε 300 γραμ. (1 1/2 φλιτζ. τσαγιού) χλιαρό νερό και χτυπάτε το μίγμα μέχρι να γίνει ένας λείος, παχύς χυλός .
- Σκεπάζετε το μπολ με μια πετσέτα και το αφήνετε σε μια ζεστή γωνιά να φουσκώσει (45 λεπτά περίπου).
- Παίρνετε με υγρό κουταλάκι του γλυκού μικρές ποσότητες ζύμης και τις ρίχνετε σε αρκετό λάδι καυτό (αν έχετε φριτέζα ζεσταίνετε το λάδι, κατά προτίμηση σπορέλαιο, στους 180°C). Eναλλακτικά, παίρνετε με το χέρι σας ζύμη, το κλείνετε απαλά και κόβετε με κουταλάκι του γλυκού (το οποίο βρέχετε συχνά σε ένα ποτήρι με νερό) τις μικρές ποσότητες ζύμης που βγαίνουν ανάμεσα στο δείκτη και τον αντίχειρα και τις ρίχνετε στο καυτό λάδι.
- Ψήνετε τους λουκουμάδες μέχρι να ροδίσουν και τους βάζετε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτα για να στραγγίσουν.
- Σερβίρετε τους λουκουμάδες ζεστούς με μέλι και κανέλα, ή με σιρόπι από 1 φλιτζάνι τσαγιού μέλι, ζάχαρη και νερό αρωματισμένο με φλούδα κανέλας, γαρίφαλου και φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού.
Στοιχεία Προμηθευτή
Παρασκευάζεται από τη ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., Λ. Κηφισού 130, 121 31 Περιστέρι, Αθήνα - Τηλ.: 210 5704400, Fax: 210 5769101, Email: jotis@jotis.gr