Διατροφική Δήλωση
|
Ανά 100g |
Ανά μερίδα** 50g έτοιμου προϊόντος** |
% Π.Π.Α.* ανά μερίδα |
Ενέργεια |
1797kJ/ 427kcal |
474kJ/113kcal |
6% |
Λιπαρά |
13g |
3,9g |
6% |
εκ των οποίων κορεσμένα |
7g |
2,3g |
12% |
Υδατάνθρακες |
75g |
18g |
7% |
εκ των οποίων σάκχαρα |
67g |
16g |
18% |
Πρωτεΐνες |
2,3g |
1,4g |
3% |
Αλάτι*** |
0,15g |
0,08g |
1% |
* Π.Π.Α.: Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400kJ/2000kcal). |
**Οι πληροφορίες αυτές βασίζονται σε προϊόν που παρασκευάστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες, χρησιμοποιώντας 650 ml Πλήρους Γάλακτος. 23 μερίδες ανά συσκευασία. |
***Η περιεκτικότητα σε αλάτι οφείλεται αποκλειστικά στην παρουσία φυσικώς ενεχόμενου Νατρίου. |
Συστατικά
ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙΜΑΚΙ: Ζάχαρη, Δεξτρόζη, ΓΑΛΑ πλήρες σε σκόνη, Φυτικά έλαια πλήρως υδρογονωμένα (φοινικέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικοπυρηνέλαιο), Στερεά αμυλοσιροπίου, Κρέμα ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε σκόνη, Γαλακτωματοποιητές: μόνο- και διγλυκερίδια λιπαρών οξέων, οξικοί εστέρες των μόνο- και διγλυκεριδίων των λιπαρών οξέων, εστέρες του μόνο και διακέτυλο τρυγικού οξέος με μόνο- και διγλυκερίδια των λιπαρών οξέων, Πρωτείνες ΓΑΛΑΚΤΟΣ, Σταθεροποιητές: άλευρα κόκκων γκουάρ και κόκκων χαρουπιών, καραγενάνη, καρβοξυμέθυλο-κυτταρίνη, όξινο φωσφορικό κάλιο, Μαλτοδεξτρίνη, Αρωματικές ύλες, Χρωστική: β-καροτένιο, Αντιοξειδωτικό: εκχύλισμα πλούσιο σε τοκοφερόλες ΣΟΓΙΑΣ.
ΓΛΑΣΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ: Ζάχαρη, Φυτικά έλαια (βαμβακέλαιο, φοινικέλαιο), ΓΑΛΑ πλήρες σε σκόνη, Ορός ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε σκόνη, Γαλακτωματοποιητές: μονο- και διγλυκερίδια λιπαρών οξέων, λεκιθίνη σόγιας. Αρωματική ύλη: βανιλίνη.
ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ: Αμυλοσιρόπι, Αρωματικές ύλες, Χρωστικές: β-καροτένιο.
ΣΙΡΟΠΙ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΥΣΣΙΝΟ: Αμυλοσιρόπι, Ζάχαρη, χυμός βύσσινου (14,9%) (από συμπυκνωμένο χυμό βύσσινο 4,8% νερό), νερό, χρωστική: ανθοκυανίνες, συντηρητικό: σορβικό κάλιο.
ΧΥΜΟΣ ΒΥΣΣΙΝΟ: min 2,3% επί της τελικής συσκευασίας προιόντος. ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΣ ΧΥΜΟΣ ΒΥΣΣΙΝΟ:min Ο,7% επί της τελικής συσκευασίας προϊόντος.
Πιθανόν να περιέχει ίχνη από ΑΥΓΑ, ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ & ΑΡΑΧΙΔΕΣ.
Τα αλλεργιογόνα συστατικά και τα ίχνη αλλεργιογόνων επισημαίνονται με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ χαρακτήρες.
Συνθήκες Διατήρησης
Το προϊόν πρέπει να διατηρείται σε μέρος ξηρό και δροσερό χωρίς μυρωδιές και έντομα.
Οδηγίες Χρήσης
1. Βάζετε στο μπολ του μίξερ 650 ml (3¼ φλιτζ. τσαγιού) κρύο ΓΑΛΑ.
2. Αν θέλετε το γλύκισμα να γίνει πιο παχύ αφαιρέστε μισό φλιτζάνι τσαγιού ΓΑΛΑ.
3. Προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΪΜΑΚΙ.
4. Χτυπάτε το μίγμα στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 8 λεπτά για να γίνει αφράτο.
5. Βυθίζετε τον φάκελο ΓΛΑΣΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ (κλειστό) σε χλιαρό νερό και τον αφήνετε για 1-2 λεπτά.
6. Προσθέτετε στο μίξερ το ΓΛΑΣΟ και το ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
7. Βάζετε το μίγμα σε ένα μπολ ή σε φόρμα παγωτού και το αφήνετε σκεπασμένο στην κατάψυξη να παγώσει, περίπου για 3-4 ώρες.
Στοιχεία Προμηθευτή
Παρασκευάζεται από τη ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. Κηφισού 130, 121 31 Αθήνα - Τηλ : 210 57 04 400 Fax : 210 57 69 101 e-mail : jotis@jotis.gr