Διατροφική Δήλωση
|
Ανά 100g |
Ανά μερίδα** 50g έτοιμου προϊόντος** |
% Π.Π.Α.* ανά μερίδα |
Ενέργεια |
1936kJ/ 461Kcal |
522kJ/125kcal |
6% |
Λιπαρά |
20g |
5,7g |
8% |
εκ των οποίων κορεσμένα |
13g |
3,7g |
19% |
Υδατάνθρακες |
64g |
16g |
6% |
εκ των οποίων σάκχαρα |
58g |
15g |
17% |
Πρωτεΐνες |
5,5g |
2,1g |
4% |
Αλάτι*** |
0,28g |
0,1g |
2% |
* Π.Π.Α.: Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400kJ/2000kcal). |
**Οι πληροφορίες αυτές βασίζονται σε προϊόν που παρασκευάστηκε σύμφωνα με τις οδηγίες, χρησιμοποιώντας 550 ml Πλήρους Γάλακτος. 20 μερίδες ανά συσκευασία. |
***Η περιεκτικότητα σε αλάτι οφείλεται αποκλειστικά στην παρουσία φυσικώς ενεχόμενου Νατρίου. |
Συστατικά
ΜΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ: Ζάχαρη, Δεξτρόζη, ΓΑΛΑ πλήρες σε σκόνη, Στερεά αμυλοσιροπίου, Φυτικά έλαια πλήρως υδρογονωμένα (φοινικέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικοπυρηνέλαιο), Κρέμα ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε σκόνη, ΑΛΒΟΥΜΙΝΗ ΑΥΓΟΥ, Γαλακτωματοποιητές: μονο- και διγλυκερίδια λιπαρών οξέων, οξικοί εστέρες των μονο-και διγλυκεριδίων των λιπαρών οξέων, εστέρες του μονο -και διακετυλο τρυγικού οξέος με μόνο- και διγλυκερίδια των λιπαρων οξέων, Πρωτεΐνες ΓΑΛΑΚΤΟΣ, Σταθεροποιητές: άλευρα κόκκων γκουάρ και κόκκων χαρουπιών, καραγενάνη, καρβοξυμέθυλο -κυτταρίνη, όξινο φωσφορικό κάλιο, Μαλτοδεξτρίνη, αρωματική ύλη: βανιλλίνη, Χρωστική: β-καροτένιο, Αντιοξειδωτικό: εκχύλισμα πλούσιο σε τοκοφερόλες ΣΟΓΙΑΣ.
ΓΛΑΣΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ: Ζάχαρη, Φυτικά έλαια (βαμβακέλαιο, φοινικέλαιο), ΓΑΛΑ πλήρες σε σκόνη, ορός ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε σκόνη, Γαλακτωματοποιητές: μονο- και διγλυκερίδια λιπαρών οξέων, λεκιθίνη ΣΟΓΙΑΣ, αρωματική ύλη: βανιλλίνη.
ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ: ζάχαρη, Αμυλοσιρόπι, νερό, καραμέλα (καμμένη ζάχαρη 7%), Αρωματικές ύλες, Ιμβερτοσάκχαρο, ΓΑΛΑ συμπυκνωμένο, ΓΑΛΑ άπαχο σε σκόνη, χρωστική: εναμμώνιο θειώδες καραμελόχρωμα, Μέσο οξίνισης: κιτρικό οξύ, Συντηρητικό: σορβικό κάλιο, σταθεροποιητής: καρβοξυμεθυλο κυτταρίνη.
ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: ζάχαρη, Κακαόμαζα, Βούτυρο κακάο, Γαλακτωματοποιητής: λεκιθίνη ΣΟΓΙΑΣ, Αρωματικές ύλες.
Στερεά κακάο: 54% τουλάχιστον.
ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ: min21%επί της τελικής συσκευασίας προϊόντος.
Πιθανόν να περιέχει ίχνη από ΣΙΤΗΡΑ που περιέχουν ΓΛΟΥΤΕΝΗ, ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ & ΑΡΑΧΙΔΕΣ.
Τα αλλεργιογόνα συστατικά και τα ίχνη αλλεργιογόνων επισημαίνονται με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ χαρακτήρες.
Συνθήκες Διατήρησης
Το προϊόν πρέπει να διατηρείται σε μέρος ξηρό και δροσερό χωρίς μυρωδιές και έντομα.
Οδηγίες Χρήσης
1. Βάζετε στο μπολ του μίξερ 550ml (2¼ φλιτζ. τσαγιού) κρύο ΓΑΛΑ.
2. Προσθέτετε το περιεχόμενο του φακέλου ΜΙΓΜΑ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ ΠΑΡΦΕ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ.
3. Χτυπάτε το μίγμα στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 8 λεπτά για να γίνει αφράτο.
4. Βυθίζετε τον φάκελο ΓΛΑΣΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΒΑΝΙΛΙΑ (κλειστό) σε χλιαρό νερό και τον αφήνετε για 1-2 λεπτά.
5. Προσθέτετε στο μίξερ το ΓΛΑΣΟ και το ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΠΑΓΩΤΟ και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λεπτά ακόμα.
6. Λιώνετε καλά την ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ ΣΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ, βυθίζοντας τον φάκελο κλειστό σε νερό που βράζει. Κόβετε τη μία γωνία του φακέλου. Βάζετε σε μπολ ή φόρμα λίγο από το χτυπημένο μίγμα. Προσθέτετε σε γραμμές λίγη λιωμένη κουβερτούρα. Επαναλαμβάνετε με μία στρώση μίγματος και λίγη ακόμα λιωμένη κουβερτούρα. Τέλος, καλύπτετε με το υπόλοιπο μίγμα. Αναμιγνύετε ελαφρώς με ένα κουτάλι ώστε να σχηματιστούν «νερά» σοκολάτας μέσα στο μίγμα. Κρατάτε αν θέλετε λίγη κουβερτούρα για το γαρνίρισμα μέσα στον φάκελο.
7. Βάζετε το μίγμα σε ένα μπολ ή σε φόρμα παγωτού και το αφήνετε σκεπασμένο στην κατάψυξη να παγώσει, περίπου για 3-4 ώρες.
ΓΑΡΝΙΡΕΤΕ: Βυθίζετε για λίγο τον φάκελο με την ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ που έχετε κρατήσει σε βραστό νερό κρατώντας με το χέρι σας καλά κλειστή τη γωνία
του φακέλου που είχατε ανοίξει για να μη βραχεί η κουβερτούρα.
Γαρνίρετε το Παρφέ σχηματίζοντας λεπτές γραμμές Κουβερτούρας.
Στοιχεία Προμηθευτή
Παρασκευάζεται από τη ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. Κηφισού 130, 121 31 Αθήνα - Τηλ : 210 57 04 400 Fax : 210 57 69 101 e-mail : jotis@jotis.gr