Διατροφική Δήλωση
|
Ανά 100g άβραστου ρυζιού |
Ανά μερίδα 155g βρασμένου ρυζιού* |
Π.Π.Α.** ανά μερίδα |
Ενέργεια |
1497kJ/354kcal |
947kJ/224kcal |
11% |
Λιπαρά |
2,5g |
1,6g |
2% |
εκ των οποίων κορεσμένα |
0,5g |
0,31g |
2% |
Υδατάνθρακες |
72g |
45g |
17% |
εκ των οποίων σάκχαρα |
0,5g |
0,3g |
0,4% |
Εδώδιμες ίνες |
5,6g |
4,5g |
|
Πρωτεΐνες |
8g |
5,6g |
11% |
Αλάτι |
0,02g |
<0,01g |
0% |
**Π.Π.Α.: Προσλαμβανόμενη Ποσότητα Αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400kJ/2000kcal). |
|
Ανά 100g άβραστου ρυζιού |
Ανά μερίδα 155g βρασμένου ρυζιού* |
Δ.Τ.Α.*** |
Φώσφορος |
333mg |
232mg |
33% |
Μαγγάνιο |
2,8mg |
1,7mg |
87% |
Μαγνήσιο |
140mg |
98mg |
26% |
Ψευδάργυρος |
2,1mg |
2mg |
20% |
Σελήνιο |
25μg |
17,8μg |
32% |
Βιταμίνη Β1 |
0,4mg |
0,25mg |
23% |
Βιταμίνη Β6 |
0,45mg |
0,28mg |
20% |
*Οι τιμές βασίζονται σε ρύζι που βράστηκε σύμφωνα με τον τρόπο παρασκευής, χωρίς αλάτι. |
***Δ.Τ.Α.: Διατροφικές Τιμές Αναφοράς (Ενήλικες). |
Συστατικά
100% μακρύκοκκο καστανό ρύζι parboiled (υγροθερμικής επεξεργασίας: φυσική μέθοδος με θερμό νερό και ατμό).
Συνθήκες Διατήρησης
Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος.
Οδηγίες Χρήσης
1. Βράζουμε σε κατσαρόλα 500ml νερό. Στη συνέχεια προσθέτουμε 250g ρύζι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε. 2. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το ρύζι να βράσει για 10’. 3. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο για άλλα 5’ πριν σερβίρουμε. Μία μερίδα αντιστοιχεί σε 62,5g άβραστου ρυζιού. Η συσκευασία περιέχει 8 μερίδες.
Στοιχεία Προμηθευτή
Παράγεται στην Ελλάδα από την ΕΥΓΕ ΠΙΣΤΙΟΛΑΣ ΑΒΕΕ, ΕΔΡΑ: ΕΘ. ΟΔΟΣ 20, 30 100, ΑΓΡΙΝΙΟ. Tηλ.: +30 2111 816000