Διατροφική Δήλωση
|
Ανά 100g |
Ανά 70g μερίδας |
Π.Π.Α** ανά 70g |
Ενέργεια |
1817kJ/ 435kcal |
294kJ/ 71kcal |
4% |
Λιπαρά |
14,9g |
3,3g |
5% |
εκ των οποίων κορεσμένα |
7g |
1,9g |
10% |
Υδατάνθρακες |
72,9g |
8,2g |
3% |
εκ των οποίων σάκχαρα |
2,7g |
3,1g |
3% |
Πρωτεΐνες |
2,7g |
2,2g |
4% |
Αλάτι |
4,1g |
0,37g |
6% |
*Π.Π.Α: Προσλαμβανόμενη ποσότητα αναφοράς ενός μέσου ενήλικα (8400kJ/2000kcal). |
Η συσκευασία περιέχει 3 φακέλους των 24 μερίδων. |
Συστατικά
Μείγμα για μπεσαμέλ
Τροποποιημένο άμυλο πατάτας, φυτικό έλαιο (φοινικέλαιο), αλεύρι ΣΙΤΟΥ, αλάτι, ΛΑΚΤΟΖΗ, μαλτοδεξτρίνη, πρωτεΐνη ΓΑΛΑΚΤΟΣ, χρωστική (β-καροτένιο). Περιέχει προϊόντα ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
Τα αλλεργιογόνα συστατικά και τα ίχνη αλλεργιογόνων επισημαίνονται με ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΣ χαρακτήρες.
Προέλευση τροποποιημένου άμυλου πατάτας: ΕΕ
Συνθήκες Διατήρησης
Διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από υλικά που προσδίδουν οσμές. Μετά το άνοιγμα της συσκευασίας το προϊόν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί άμεσα.
Οδηγίες Χρήσης
Για ένα μεγάλο ταψί φούρνου (32 x 37cm) χρησιμοποιούμε και τους 3 φακέλους της συσκευασίας.
1. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ 1 1⁄2 λίτρο (7 1⁄2 φλιτζ. τσαγιού) κρύο γάλα.
2. Προσθέτουμε σιγά - σιγά το περιεχόμενο και των 3 φακέλων και ανακατεύουμε συνεχώς - περίπου για 1 λεπτό - με μίξερ χειρός, έως το μείγμα να γίνει λείο και πηχτό. Η μπεσαμέλ είναι έτοιμη. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε αυγά.
3. Απλώνουμε τη μπεσαμέλ πάνω στο φαγητό. Για πιο πλούσια γεύση περιχύνουμε με λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και βάζουμε το φαγητό στο φούρνο.
Εάν επιθυμούμε πικάντικη γεύση, προσθέτουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Για ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος χρησιμοποιούμε 1⁄2 λίτρο γάλα και 1 φάκελο μπεσαμέλ.
Στοιχεία Προμηθευτή
Παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα για τον Όμιλο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Λεωφ. Κηφισού 136, 121 31 Περιστέρι, Αθήνα Τηλ. Κέντρο: 214 100 9999 Ε-mail: info@sklavenitis.gr